A-tým: Jediný inkasovaný gól? Radši bych vyhrál, řekl Mrázek. Chválil komunikaci s beky

V sobotu dostal od trenérského štábu důvěru gólman Petr Mrázek. Svým výkonem proti Švédsku si hlasitě řekl o pozici jedničky na mistrovství světa, poprvé inkasoval až ve třetí třetině. „Radši bych dostal čtyři góly a vyhrál,“ smutnil ale po zápase.

Deset chycených střel z jedenácti, spolehlivý výkon, ale prohra. Petra Mrázka sice povedený osobní výkon potěšil, ale na místě by jej vyměnil za výhru.

"Jeden inkasovaný gól je sice dobrá bilance, ale mohli jsme vyhrát, a to je to, co se počítá," povídal hloučku novinářů po zápase. "Kdybych dostal čtyři góly a vyhráli bychom, jsem mnohem radši. Po dvou týdnech to byl ostrý zápas, těšil jsem se na to."

Švédi na nic nečekali a hned od začátku se snažili na Mrázka spustit tlak. "Hned začátek byl těžký, ale právě díky jejich šancím jsem se rychle dostal do tempa," bral to ale český gólman pozitivně.

Naposledy chytal za Chicago v NHL, od té doby nic. I proto pro něj bylo důležité, aby se co nejdříve dostal do tempa. "Začátek je vždy důležitý, zvlášť když jsem dva týdny nebyl v zápasovém tempu. Na puky jsem dobře viděl, pak jsem chytil takový samostatný nájezd, to mě zvedlo taky," přikývnul.

Pořádně si máknul, Švédi totiž hrozili z každého útoku. "V hale navíc bylo dost teplo, propotil jsem se dost," usmál se.

Jediný inkasovaný gól přišel až na začátku třetí třetiny. Linus Johansson mířil přesně, avšak Mrázek hned po utkání věděl, že mohl udělat víc.

"Bavili jsme se o tom před zápasem i mezi třetinami," narážel na nacvičenou akci Švédů, ze které padnul gól. Ten pak Mrázek popsal ze svého pohledu: "Trochu jsem couval do brány, čekal jsem nahrávku. Jeden z našich beků do toho skočil a Švéd vystřelil, pak už jsem vůbec nestihl reagovat. Trefil to dobře, ale kdybych byl agresivnější a zůstal nahoře, možná bych to měl."

V celém zápase pak zaujal častým vyjížděním za bránu. Jeho komunikace s beky sice nebyla přes skvělou diváckou kulisu tolik slyšet, nicméně podle borce s 34 na zádech by tohle mohla být velká zbraň.

"Komunikace s obránci byla super, dokázali jsme se společně dostávat z pásma, to bych pochválil," našel pozitivum. "Určitě to může být jedna ze zbraní. Led je větší, na rozehrávku je víc času. V NHL jsem to takhle hrál. Umím a chci hrát s pukem, je na to tady víc času. Ty situace jsme řešili dobře."

TÉMATA: A-tým