Síni slávy nemám co vytknout, je luxusní, pochvaluje si Dominik Hašek

Při slavnostním otevření Síně slávy českého hokeje byl v úterý 7. května přítomen i Dominik Hašek, brankařská legenda a člen síně slávy. „Je luxusní,“ pochvaloval si. Doplnil ho i někdejší vynikající útočník Jiří Kučera: „Je dobře, že jde s dobou.“

Dominik Hašek se zúčastnil i podzimní tiskové konference, kde byly odkryty plány a návrhy na novou síň slávy. Už tehdy ho nápad více než zaujal. A když v úterý viděl všechno naživo, byl spokojený.

"Je luxusní, bez debat. Svět šel dopředu a na nové síni slávy je to vidět. Je tady hodně předmětů, které se budou obměňovat, to také vidím jako plus," vyjmenovával Hašek pozitiva. "Jsou tu věci, kterých si opravdu cením. Od mé výstroje až po rukavice Jaromíra Jágra."

Síň slávy se přesunula i do digitálního prostoru, na což Hašek částečně narazil, ale svou myšlenku ještě trochu rozvedl: "Virtuální část není jen pro mladou generaci, ale myslím, že právě ona se na ni může těšit nejvíc. Zajímá to ale i mě, líbí se mi to."

Právě tenhle aspekt se líbil také Kučerovi.

"Je to moderní a účelné v jednom, každý si najde to své. Ti starší z nás si mohou kliknout na tabuli a díky interaktivní výstavě zavzpomínat na své někdejší idoly, ti úplně nejmladší se například díky pexesu zabaví také," usmál se a dodal, že třeba pro něj jde o skvělý nástroj ke vzpomínkám. "Člověk se díky pohledu na dané artefakty opravdu vžije do doby, ze které jsou. Když se třeba podívám na nějaké staré sestavy, fakt mě to tam vrátí. Je dobře, že jde síň slávy s dobou."

Velkou změnou byla také lokalita. Nově se síň slávy společně s fanshopem nachází v centru Prahy, přesněji v ulici Nekázanka.

"Lokalita je skvělá. Mluvili jsme o tom, že by se návštěvnost mohla zvednout v momentě, kdy by se Síň slávy českého hokeje přesunula do centra Prahy," popisoval Hašek s tím, že legendární síň slávy v Torontu najela před časem na podobnou cestu.

"Síň slávy hokeje v Torontu si pochvalovala ten samý trend, když se přesunula do centra města. Věřím, že toto bude stejný příklad," dodal legendární brankář.

Oba respondenty také potěšilo, že se nejen splnil cíl novou síň slávy otevřít, ale také v ideálním termínu.

"Otevírá se těsně před domácím mistrovstvím světa, větší reklamu asi síň slávy nemohla dostat," přikývnul Kučera.

Bývalý gólman Buffala či Detroitu pak ještě na závěr nezapomněl pochválit všechny, kteří se podíleli. "Jsem moc rád, že je otevřená a že se to stihlo. Bylo to vysloveno jako slib a tým vedený Bedřichem Ščerbanem to dokázal."

TÉMATA: Síň slávy českého hokeje